Malatya’da Öğrencilere Emniyet Kemeri Simülasyonu

Malatya’da Öğrencilere Emniyet Kemeri Farkındalığı Artırılıyor

Malatya’nın Kuluncak ilçesinde, öğrencilere emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla simülasyon uygulaması düzenlendi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Celal Yenitur Ortaokulu bahçesine kurdukları simülasyon aracıyla öğrencilere, bir trafik kazası sırasında karşılaşabilecekleri durumları birebir deneyimleme imkanı sundular. Öğrenciler, simülasyonda hızla seyreden bir aracın takla atması durumunda emniyet kemeri takılıyken ve takılı olmadığında yaşanacak etkileri gözlemleme şansı buldular.

Bu uygulama sayesinde, öğrencilere emniyet kemeri kullanımının kazalardaki hayati önemi aktarılırken aynı zamanda trafik güvenliği konusunda da farkındalık oluşturulması hedeflendi. Öğrencilerin simülasyona gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekiciydi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HASAN ERYILMAZ – Yerel

Related Posts

Aile hekimliğinde yeni dönem başlıyor

Yeni yasayla birlikte aile hekimliği uzmanlık sürecinde dikkat çeken değişiklikler geliyor. Sahadaki aile hekimi sayısını artırmayı hedefleyen düzenleme Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanından kritik uyarı: Kahvaltısız beyin yavaşlar mı?

YKS gibi yüksek dikkat gerektiren sınavlar öncesinde doğru beslenmenin önemi büyük. Uzmanlara göre, sınav sabahı kahvaltı yapmamak dikkat süresini ve bilişsel performansı düşürebiliyor. İşte sınav döneminde beslenmeye dair kritik ipuçları…

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir