Engelleri Aşarak Avukatlık Kariyerine Yükselen Alperen Selvi

Eskişehir Engelli Avukat Alperen Selvi Hikayesi

Eskişehir’de yaşayan doğuştan serebral palsili (beyin felci) 28 yaşındaki Alperen Selvi, hastalığının neden olduğu dezavantajlara rağmen eğitim hayatında gösterdiği üstün başarının ardından başladığı avukatlık kariyerinde çalışma azmiyle örnek oluyor.

Selvi, anne karnında boynuna kordon dolanması nedeniyle beynine belli bir süre oksijen gitmediği için bazı vücut fonksiyonlarının zarar görmesi nedeniyle serebral palsi hastası olarak doğdu. Bir yaşından itibaren fizik tedavi görerek ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelen Selvi, anne ve babasının ilgi ve desteğiyle kendisini geliştirdi.

Ailesinin tek çocuğu olan ve yüzde 71 engeli bulunan Selvi, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Üniversite eğitimini 2019 yılında tamamlayıp diplomasını alan Selvi, Eskişehir Adliyesi’nde 5 yıl memur unvanıyla görev yaptı.

Kurum avukatlığının kendisine daha uygun olduğunu düşünerek engelli bireyler için düzenlenen EKPSS sınavına giren Selvi, kamuda avukatlık kadrosuna geçme imkanı buldu.

Bekar olan Selvi yaklaşık bir yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığının Eskişehir’deki dosyaları üzerinde çalışıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görev yapan Selvi, sesli klavye kullanarak alanındaki dosyaları hazırlıyor.

Kurumu adına duruşmalara katılan Selvi, görevini layıkıyla yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Alperen Selvi, AA muhabirine, küçük yaşlarda anne ve babasının sabrı ve gayretiyle engelleri aştığını vurguladı.

Eğitim hayatının başarılı geçtiğini anlatan Selvi, şöyle konuştu:

“Eğitimim sırasında başarılı olunca toplumdaki algıyı kırmış oldum. İnsanlar bana hayranlıkla ve hayretle bakmaya başladı. Hayatımız boyunca bu şekilde gitti. İş hayatımda da aynı şekilde. İş hayatımda ilk başta genel olarak ‘zorlamayalım, rahatlatmak için nasıl davranalım?’ diye bana karşı pozitif yaklaşımlar oluyordu. Ben bunu yine iş hayatımda da boşa çıkarmadım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığım için iş hayatında da engellileri aştık.”

“Yaptığım işten memnunum”

Selvi, eğitim hayatı sırasında hakim veya savcılığı çok istediğini ancak yıllar geçtikçe değişen sağlık durumuna adapte olmak için avukatlığa yöneldiğini bildirdi.

Kurum avukatlığının mesleğini sürdürmek açısından uygun olacağını belirlediğini ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

“Yaptığım işten memnunum. Kendi adıma devletime katkı sunduğumu düşünüyorum. Kurum avukatlığının bence en güzel yanlarından birisi o. Hukuki olarak devlete katkı sunmuş oluyorsunuz. Bu da gerçekten güzel bir his. Bana bu imkanı sunan devletimize, bakanlığımıza, valiliğimize, müdürlüğümüzdeki yöneticilerimize ve Eskişehir Barosu’na teşekkür ediyorum.”

Alperen Selvi, engellilere yönelik toplumsal algıların moral bozucu olabildiğinin altını çizerek, “Onlara karşı da sabır ve sebat göstererek yine işimizi layıkıyla yapmaya çalışarak devam ediyoruz. Hem kendime hem milletime katkı sağlayacak işler yaptığım için mutluyum.” diye konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Yavuz Emrah Sever – Kültür Sanat

Related Posts

Polis üniformalı çocuklardan ’23 Nisan’ klibi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar, emniyetin çeşitli birimlerinde görevlendirildi. ÇOCUKLARA TELSİZLERDEN ANONS YAPTIRILDI Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü …

Çocuklarda Ağız ve Diş Bakımının Önemi

ÇOCUK Diş Hekimliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sabiha Ceren İlisulu, diş fırçalamanın çocuklarda yalnızca alışkanlık değil aynı zamanda ince motor becerisi gerektiren bir faaliyet olduğunu belirterek Avrupa Çocuk Diş Hekimliği Akademisi (EAPD …

Özel Çocuklar İçin Ortak Adım, Her Çocuk Bir Gelecek

244. yıla uzanan geçmişinde tüm faaliyetlerinde insanı merkeze alan Takeda, çeşitliliği ve kapsayıcılığı temel ilkeleri olarak benimsiyor.

Bakan Tekin’den 23 Nisan Mesajı: Çocuklar Ülkenin Teminatıdır

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bizler, eğitimde yalnızca akademik başarıyı değil, aynı zamanda bize ait kadim değerleri kuşanmış bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Biliyoruz ki özgür düşünen, hakikatin izini süren, aynı zamanda kökleriyle bağını …

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Gerçekleştirildi

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı yapıldı. Vali Uğur Turan, konferansta yaptığı konuşmada, otizm farkındalığının çok önemli olduğunu söyledi. Farkındalık ile otizmli bireylerin ve ailelerin hayatlarının kolaylaştırılması gerektiğini …

TBMM’de 23 Nisan Kutlamaları ve Eğlenceli Etkinlikler

TBMM’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde çocuklar doyasıya eğleniyor. TBMM’de 21-25 Nisan’da yapılacak etkinlikler çerçevesinde, çocuklar için bilim, sanat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir