Damacana Su Fiyatları Yükseliyor

Fiyat Artışları Dolayısıyla Damacana Suyun Maliyeti Yükseldi

DAMACANA suda yaşanan son fiyat artışlarıyla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Ayrıca boş damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar yükseldi.

Son dönemdeki fiyat artışları damacana suyu fiyatlarına da yansıdı. Yılın ilk 4 ayında maliyetler nedeniyle 3 kez zam yapıldı ve bazı markaların damacana suyu fiyatı 150 liraya kadar yükseldi. Yaşanan son artışlarla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Yurt dışından gelen ham maddeyle üretilen plastik damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar çıkarken, depozitosuyla birlikte ilk kez damacana su almanın maliyeti ortalama 350 lirayı buldu.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda zamlar geldiğini belirterek, “Damacana suyunun fiyatı şu anda ortalama 100 ila 145 lira arasında değişiyor. İlk kez sipariş verenler ise genellikle 150-200 lira arasında depozito ödüyor. Lojistik maliyetlerinden dolayı su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

Mert, 19 litrelik damacandan yaklaşık 95 bardak su çıktığını belirterek, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa denk geliyor. Bu seçenek diğerlerine göre daha ekonomiktir. Son dönemde ortalama 30 lira civarında zam geldi, ancak bu zamların sebebi bayiler değil. Fabrikalarda dezenfekte edilen damacanalar 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetlerin artması nedeniyle vatandaşlarımızın damacanaları geri dönüşümü konusunda daha hassas olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Osman Boyner’e hüzünlü veda

Önceki gün 99 yaşında vefat eden Boyner Holding ve TÜSİAD kurucu isimlerinden Osman Boyner dün son yolculuğuna uğurlandı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir