Çin’de İnsan ve Robotlar İlk Uzun Mesafe Koşusunda Yarıştı

Çin’deki İnsan ve Robotlar İlk Kez Birlikte Uzun Mesafe Koşu Yarışındaydı

Çin’de insanlar ve insansı robotlar, ilk kez bir uzun mesafe koşu yarışında bir araya geldi. Dünya üzerindeki ilk insan ve robot yarı maratonu, başkent Pekin’de gerçekleşti. “Pekin E-Şehir Yarı Maratonu ve İnsansı Robot Yarı Maratonu” adı altındaki organizasyon, spor ve teknoloji dünyasının ilginç bir buluşmasına ev sahipliği yaptı.

21,1 kilometrelik parkur boyunca binlerce koşucunun katıldığı yarı maraton yarışı devam ederken, güvenlik amacıyla ayrılan paralel parkurda insansı robotlar, normal koşucuların yanı sıra kendi aralarında yarıştılar. Robot Yarı Maratonu’na, robotik şirketler, üniversiteler, araştırma enstitüleri, robot kulüpleri ve meraklılardan oluşan yaklaşık 20 ekip, geliştirdikleri insansı robotlarla katıldı.

Yarışı kazanan robot olan “Tiangong Ultra”, Pekin’deki İnsan Robotiği İnovasyon Merkezi tarafından geliştirildi ve 2 saat 40 dakika 42 saniye süresiyle birinci oldu. Robot, insan hareketlerini taklit eden bir algoritma ile çalışmaktaydı ve devlete ait 2 şirketin ve bir özel şirketin ortaklığında geliştirildi.

Robot Yarı Maratonu’na dahil olan Noetix Robotics adlı şirketin mühendislerinden Cui Vınhuo, robotları insan hareketlerini taklit etmeye ve maksimum hızla koşmaya programladıklarını belirtti. Yarışı bitiren robotlar arasında bazılarının sorunlar yaşadığı gözlemlendi. Yarış sırasında dengesini kaybeden, topallayan ve düşen robotlara müdahale etmek için mühendis ekipleri devreye girdi.

Çin yönetimi, insansı robotları, gelecekte yapay zekayla şekillenen teknolojiler arasında görmekte ve bu alana büyük önem vermektedir. Pekin Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi içinde yer alan “Pekin E-Şehir”, ileri teknolojilere odaklanan özel bir kentsel birimdir.

Pekin E-Şehir İdari Komitesi Direktör Yardımcısı Li Çüen, insansı robotların maraton koşmasının insanlığın hayallerini yansıttığını ve her bir robotun bitiş çizgisinde bıraktığı izin, madalyadan daha değerli olduğunu vurguladı. Li Çüen, insan ve robot sinerjisinin arayışının sürekli olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Emre Aytekin – Spor

Related Posts

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir