ASÜ ile Malezya arasında bilimsel iş birliği köprüsü kuruldu

Aksaray Üniversitesi Ve Malezya Teknoloji Üniversitesi Arasında Yeni Bilimsel İş Birliği

Aksaray/ Metin Kurt

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), uluslararası akademik iş birlikleri konusunda yeni bir adım atarak Malezya Teknoloji Üniversitesi’ne (UTM) ziyaret gerçekleştirdi. ASÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İlker Camkerten ve Prof. Dr. Ramazan İlgün, 21-28 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirdikleri ziyarette Türkiye ve Malezya arasındaki bilimsel ve teknolojik iş birliğini güçlendirmeyi amaçladı.

Ziyaret sırasında, veteriner bilimlerinden yapay zekaya kadar geniş bir yelpazede önemli konular ele alındı. “Tek Sağlık”, halk sağlığı, mikrobiyota ve veteriner hekimlik alanlarında uluslararası seminerler düzenlendi ve büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. İlker Camkerten’in “Akademiden Ticarileşmeye Bebek Adımları” başlıklı sunumu ise bilimsel çalışmaların sanayiyle nasıl entegre edilebileceğine dair ilginç örnekler içeriyordu. Bu sunum, UTM’de gerçekleşen CEO Konuşma Serisi’nde geniş katılımla sunuldu.

Ziyaretin en önemli ayağını UTM üst yönetimiyle yapılan stratejik toplantılar oluşturdu. Veteriner bilimleri, biyoteknoloji, tarım teknolojisi, biyolojik ürün geliştirme ve yapay zekâ gibi öncelikli alanlarda ortak araştırma projeleri yürütme, öğrenci ve akademisyen değişimi ile uluslararası hibe programlarına ortak başvurular yapma konuları ele alındı.

Bu girişim, sadece iki üniversite arasındaki değil, aynı zamanda Türkiye ile Malezya arasındaki bilimsel diyaloğun gelişmesine katkı sağlayacak. ASÜ’nün attığı bu adım, küresel bilim diplomasisine önemli bir katkı olarak değerlendiriliyor.

ASÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda atılan bu adım, üniversitemizin akademik gücünü küresel ölçekte daha görünür kılacaktır” denildi.

Related Posts

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Geri dönüşümün geleceği! Hannover’de devrim oluşturacak konut

Recycling HouseHannover’in Kronsberg bölgesinde, sürdürülebilir mimarinin sınırlarını zorlayan bir proje hayat buldu: Cityförster mimarlık ofisi tarafından tasarlanan “Recycling House”. Geri dönüşüm odaklı bu deneysel konut, inşaat sektöründe kaynak …

Instagram’a Grid düzenleme ve yeni özellikler geliyor

Instagram’da kullanıcıların beğenisine sunulacak yeni araçlar, platformda içerik paylaşımını daha esnek ve kolay bir hâle getiriyor.

TÜBİTAK destekledi: Depremde yıkılan binaların enkazından yapay mermer yapılacak

TÜBİTAK destekledi: Depremde yıkılan binaların enkazından yapay mermer yapılacak

Akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral tanıtıldı

Fransa merkezli Mistral AI şirketi, ABD ve Çin’in geliştirdiği yapay zeka modellerine rakip olacak yeni akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral’i tanıttı.

Yeni bir gezegenin oluşumu ilk kez gözlemlendi

Avrupa Güney Gözlemevi’nin Şili’deki teleskobu aracılığıyla elde edilen yeni görüntüler, 2MASSJ1612 adlı genç bir yıldızın etrafında Jüpiter’den daha büyük bir gaz devinin oluşumunu gözler önüne serdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir