İşte göz tembelliğinin sessiz nedeni

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım: Astigmatizma ve Tedavi Yöntemleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, astigmatizmanın, görme kalitesini bozan ve genellikle çift görme, kayan görüntüler ve gece görüşü sorunlarına yol açan bir refraktif kusur olduğunu belirtti. Bu sorunun düzenli ve düzensiz astigmatizma olmak üzere iki farklı türü olduğunu ifade eden Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“Düzenli astigmatizma vakalarında gözlük, kontakt lens veya modern lazer teknolojileriyle tedavi uygulanabilmektedir. Son yıllarda ise ‘Smile Pro’ olarak adlandırılan lentükül cerrahisi yöntemi popülerlik kazanmıştır. ‘Smile Pro’ yöntemiyle 5 numaraya kadar olan astigmatizmaları etkin ve güvenli şekilde tedavi edebiliyoruz. Kornea içindeki lazerle oluşturduğumuz parçayı küçük bir yan kesiden dışarıya çıkarıyoruz. Bu yöntemdeki gelişmeler, astigmatizmanın tedavisini çok daha etkili hale getirdi.”

Işıklarda parlama ve ışık saçılmaları gibi problemlerin sıklıkla yaşanabileceğine dikkat çeken Yıldırım, astigmatizma tedavisinde kullanılan yöntemler arasında Smile Pro, PRK, yüzey ablasyon tedavileri ve geleneksel Lasik yöntemlerini sıraladı. Bu yöntemlerle astigmatizmayı oldukça etkin ve güvenli bir şekilde tedavi etmek mümkün. Ancak her hastanın göz yapısının farklı olduğunu ve tedavi sürecinin kişiselleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Tedavide hastaların yaş ve göz yapısı göz önünde bulundurulmalı”

Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, astigmatizmanın çocukluk döneminde erken tespit edilmesinin, ilerleyen yıllarda kalıcı görme kaybının önlenmesi açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Çocuklarda astigmatizmanın göz tembelliğine yol açabileceğini belirten Yıldırım, erken müdahalenin kritik olduğunu aktardı. Gözlük veya kontak lens kullanımının, çocukların ilerleyen yaşlarda sağlıklı bir görme yeteneğine sahip olmalarına yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Cerrahi tedavide hastaların yaş ve göz yapısının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, her hasta için en uygun tedavi yönteminin seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanından kritik uyarı: Kahvaltısız beyin yavaşlar mı?

YKS gibi yüksek dikkat gerektiren sınavlar öncesinde doğru beslenmenin önemi büyük. Uzmanlara göre, sınav sabahı kahvaltı yapmamak dikkat süresini ve bilişsel performansı düşürebiliyor. İşte sınav döneminde beslenmeye dair kritik ipuçları…

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir